Înființat de peste 25 de ani CABINET DE PROPRIETATE INDUSTRIALA LAZAR ELENA, nr. Registru Național OSIM 97-028, are ca misiune sprijinirea societăților comerciale și persoanelor fizice în vederea obtinerii, apărării și valorificarii drepturilor de proprietate intelectuală pe teritoriul Romaniei, Europei și Internațional. Furnizează servicii autorizate, de specialitate la nivel național și European pentru înregistrarea şi soluţionarea cereriilor de marca, desen/model industrial, brevete de invenție, meţinerea lor în vigoare, administrare, cercetări şi analize documentare, forme contractuale, transfer tehnologic, expertize, evaluări, drept de autor, reprezentare vamală în combaterea contrafacerilor, combaterea concurenţei neloiale, alte lucrări de valorificare în domeniu. Servicii online la telefon : 0723328633; e-mail l.e.consilier@gmail.com

marți, 17 noiembrie 2020

Inovarea de marketing

 

Inovaţia de marketing presupune „implementarea unei noi metode de marketing care implică schimbări semnificative ale designului produsului sau ale ambalajului, noi metode de vânzare, de plasare a produsului, de promovare a produsului sau în privinţa politicii de preţuri”.

Marketingul inovational reprezinta un nou concept, ce implica schimbari semnificative in modul de abordare prin dezvoltarea unui concept bazat pe noutate in continua dezvoltare si valorificarea unor drepturi de proprietate industriala generate de aceasta.

Inovarea este in primul rand legata de aspectul estetic al produselor, ambalajelor, modului de promovare si vanzare. Particularizarea produselor pentru atragerea de clienti, prin modificari majore sau partiale, crearea unei noi nise intr-o piata conurentiala puternica, unde companiile mici sau nou intrate pot patrunde foarte greu, consolidarea marcilor prin combinarea partii verbale cu grafica, pentru a amplifica distinctivitatea ei, sunt realizate cu succes prin inregistrarea unor noutati creative si valorificarea lor pe pietele de interes.

Protectia elementelor estetice ca desene/modele industriale sau marci a devenit o strategie de afaceri a oricarui designer, producator sau prestator de servicii.

Castigurile suplimentare rezultate din valorificarea desenelor si modelelor industriale sunt datorate in primul rand urmatoarelor avantaje :

- este interzisa copierea si imitarea acestuia de oricare tert, fara acordul titularului;

- creste randamentul valorificarii investitiilor facute in dezvoltarea creativa si comercializare;

- cresterea profiturilor prin monopolul de piata detinut pentru aceea forma estetica inregistrata;

- reprezinta un capital comercial care poate mari valoarea comerciala a unei firme si a produselor si serviciilor oferite;

- genereaza venituri directe prin vanzarea de licente sau incorporate in transferuri de tehnologie;

- promoveaza pe piata imaginea unei societati care incurajeaza concurenta loiala, transparenta, bazata pe competitivitate si practici corecte, fata de alte firme si consumatori.

- pot fi dezvoltate prin proiecte de finantare bazate pe inovare, cu atragerea de fonduri in sprijinul valorificarii lor.

Acestea reprezinta doar cateva din principalele avantaje care le aduc si care implica o schimbare majora in mixul de marketing.

Desenul si modelul industrial se refera la forma generala si la functia produsului. Realizarea lui implicadezvoltarea caracteristicilor functionale si estetice ale produselor su serviciilor tinand cont de competitivitate pe piata, costuri, depozitare si transport, garantii si mentenanta, 

Legea nr. 129/1992 privind protectia desenelor si modelelor ( publicata in 2007) republicata in MO Partea I, nr. 242/2014, defineste desenul si modelul industrial astfel : 

- desenul industrial se refera la caracteristicile bidimensionale ale unui produs, cum ar fi : ornamentatii; grafica publicitara; modele; linii sau culoare.

- modelul industrial se refera la caracteristicile tridimensionale cum ar fi : forma unui produs.

- desenul si modelul pot fi realizate ca o combinatie a uneia sau mai multor astfel de caracteristici



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu